Επετειακή ημερίδα την 22 Μαρτίου 2014 στο Παλουμπα 

Posted on Updated on

Το Σάββατο βράδυ 22 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Τ.Κ. Παλούμπα Γορτυνίας η τιμητική εσπερίδα για την ιστορική οικογένεια των Πλαπουταίων, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Γορτυνίας για την κήρυξη της Επανάστασης στην Ηραία στις 20 Μαρτίου 1821 με την αρχηγία των Δημητράκη και Γεωργάκη Πλαπούτα.Επίσης η εκδήλωση έγινε με στόχο την ευαισθητοποίηση και παρότρυνση όσων μπορούν να συνδράμουν στην συλλογή και προσφορά κειμηλίων και ιστορικών ντοκουμέντων, εν’ όψει της αναστήλωσης του Πύργου Πλαπούτα, που πρόσφατα εντάχθηκε σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. 

Στο Προεδρείο της εσπερίδας ήταν ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάννης Σπ. Γιαννόπουλος, η αρχαιολόγος και Διευθύντρια του Μουσείου Πόλεως των Αθηνών κ. Αγλαΐα Αρχοντίδου και ο δικηγόρος κ. Νικόλαος Λαϊνόπουλος.

Εξαιρετικές ομιλίες και σπουδαία ιστορικά ντοκουμέντα παρουσίασαν οι ομιλητές:

Ηλίας Γιαννικόπουλος «Οι Πλαπουταίοι και η προσφορά τους στο Έθνος» 

Ευθυμία Γκίνη «Παλούμπα, οι πρώτοι Παλουμπαίοι και ο Πύργος Πλαπούτα»

 Γεώργιος Πραχαλιάς «Αρχειακό υλικό και προσωπικά τεκμήρια στρατηγού Δημητράκη Πλαπούτα»

Γεώργιος Χριστόπουλος «Εταιρεία Ιστορικής και Πολιτισμικής Δράσης Στρατηγός Δημητράκης Πλαπούτας και Αγωνιστές-Από το όραμα στην δράση». 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελένη Θανοπούλου, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Απογόνων Αγωνιστών κ. Κων/νος Πλαπούτας, η Πρόεδρος κ. Ευθυμία Γκίνη και πολλά μέλη της Αδελφότητας Παλουμπαίων, αντιδήμαρχοι, μέλη του Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων και Πολιτιστικών φορέων καθώς και πολύς κόσμος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s